logo

Защо не можете да плувате през нощта в Тайланд?

Защо не можете да плувате през нощта в Тайланд?

Има специални идентификационни знаци, които показват, че влизането след залез слънце е забранено

Къпането през нощта в морето е специална романтика за туристите. Вечер по плажовете има малко хора, няма жарко слънце и само звездно небе над главата ви. Въпреки това, не всички страни позволяват на туристите да плуват в морето през нощта, Тайланд е една такава страна.

На плажовете на Тайланд има специални идентификационни знаци, които показват, че плуването през нощта е забранено. Но защо това не може да се направи и в какво може да се превърне нарушението - прочетете в материала ни:

Всъщност отговорът на този въпрос е съвсем прост - през нощта, поради липсата на хора, различни морски обитатели изплуват на брега и повечето от тях могат да бъдат опасни за плувците. Следователно в Тайланд през нощта няма да видите нито един човек във водата.

10 причини да посетите Шри Ланка още сега!

Морски таралежи
Тези морски обитатели са истинско нещастие в Тайланд. Близо до брега през деня може да не ги срещнете, въпреки че в плитка вода те могат да бъдат приковани в някой подводен камък. По правило морските таралежи лежат на дъното в цели клъстери, така че срещата с тях може да завърши много неприятно.

Опасността от морски таралежи се крие в иглите. На пръв поглед изглеждат толкова крехки и тънки, че могат да се счупят с крак. всъщност те са много дълги и тънки, така че е изключително трудно да ги получите в случай на нараняване.

Освен това някои хора може да са алергични към отровата на морски таралеж. Само по себе си не е опасно, но в случай на реакция може да се наложи медицинска помощ.

5 неща, които никога да не казвате на една рускиня!

Отровни медузи
Срещата с медуза в Черно море ще изглежда като детска игра, ако бъдете ужилени от морски обитател от Тайланд. В тропическите води съществува риск от среща с най-опасните медузи в света - португалски лодки и морски оси. Лесно се маскират във водата през деня, а през нощта е напълно невъзможно да ги забележите.

Последствията от срещата с тези медузи могат да бъдат катастрофални - инфаркт, парализа, белодробни проблеми и смърт. В случай на среща с тези медузи, трябва много бързо да предоставите медицинска помощ на човек.

Обратен поток
На тайландския бряг турист може често да срещне обратно течение. Доста често в медиите се появяват новини за туристи, които са надценили възможностите си и са били пометени от брега.  

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ерш

Ерш 20.03.2023 18:13

Забравили сте и един особен под вид на анадолските русалки. Тайландски шимейл русалки, също се срещат на пасажи през ноща по дребни са от анадолските си събратя и болката е по малка ама срама си остава голям...