logo

Златен пясък, кристално синьо море, пейзаж от диви лилии: Защо този плаж се нарича "Европейските Малдиви"?

Златен пясък, кристално синьо море, пейзаж от диви лилии: Защо този плаж се нарича "Европейските Малдиви"?

Maldive del Salento Pescoluse се смята за „райска дестинация“ и един от най-красивите крайбрежни райони в Пулия

Maldive del Salento е името на известния плаж, разположен в яхтеното пристанище Песколузе в Италия, а благодарение на чистата вода и белия пясък, плажът е кръстен на островната държава в Индийския океан.

Maldive del Salento Pescoluse се смята за „райска дестинация“ и един от най-красивите крайбрежни райони в Пулия. Освен златист пясък и кристално синьо море, това място се характеризира с пейзаж от диви лилии, папрати и червена пръст.

Тези, които идват тук за първи път, винаги се връщат очаровани от магията на мястото, блясъка на цветовете и многото възможности за отдих, които яхтеното пристанище Pescoluze предлага.

Плажът е пълен с клубове и курорти, които обслужват местните жители и туристите. Също така, тази крайбрежна част има плажове, които запазват естествения си, див вид.

Пилот направи неочаквана маневра, за да зарадва пътниците в самолета

Тази област също е съкровище за любителите на археологията, сред най-важните в Южна Италия, и включва праисторически пещери, мегалитни паметници, некрополи и древни селища.

Плажът "Европейските Малдиви" все още е този, който привлича най-много внимание и е събрал хиляди отзиви в TripAdvisor. Докато мнозина твърдят, че мястото не може да се сравнява с истинските Малдиви, коментарите посочват, че това сравнение всъщност е свързано с прозрачността на морската вода, която напомня на тази, която заобикаля споменатата островна държава.

Пиян арабин открадна джет в Тайланд и едва не се удави

„Морето е толкова чисто, синьо, топло и много плитко. Можете да ходите далеч и да не усещате нищо друго освен мек пясък под краката си. Феноменално“, е само един от поредицата коментари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

SSS

SSS 08.03.2023 11:04

Нещо не се виждат хотели на парва линия,като при нас.