logo

На лъскава церемония обявиха най-добрия ски курорт в света за 2018 година

На лъскава церемония обявиха най-добрия ски курорт в света за 2018 година

За шеста поредна година бяха обявени Световните ски награди. Изводът от тях е ясен – Европа е най-добрата дестинация за каране на ски в света.

Наградите бяха връчени на лъскава церемония в легендарния австрийски курорт Кицбюел. На нея присъстваха представители от Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка и Австралия.

Ще помете ли горещото лято в Европа ски сезона в най-известните курорти

Наградите са разделени на няколко категории – най-добър курорт, най-добър хотел, най-добър оператор и т.н. Почти всички призове отидоха в европейски курорти. Изборът на победител става с гласуване на професионалисти, работещи в ски индустрията – изпълнителни директори, пътни агенти, туроператори, агенти и медии, както и клиенти.

Най-добрият ски курорт в света печели приза за трета поредна година. Това е Вал Торенс във Френските Алпи.

Вал Торенс е най-високият ски курорт в Европа и е най-посещаваният във Франция.

600 км от писти на територията му са на разположение на всички карачи, а това го прави един от най-големите райони със свързани писти в света. Общо 68 са маркирани. В курорта има и няколко фрийстайл парка.

Това е необичаен ски курорт! Там е забранено за мъже

Най-високият връх, до който достига лифт, е на 3220 м. А общият брой на лифтовите съоръжения във Вал Торенс е 31. Курортът се гордее със своите бързи лифтове и влекове, проектирани, за да се избегне чакането.

Предлага се богата и разнообразна гама от места за подслон, в по-голямата си част допълнени със СПА, за всички стилове, всички бюджети и всички типове срещи. Изборът на апартаменти варира от тип „пашкул“ до хотелите и луксозните жилища 5 звезди.

Повечето от пистите във Вал Торенс са с лице север и северозапад, което означава продължително запазване на снежната покривка и високо качество на снега.

Курортът всяка година е домакин на етап от националната SFR Slopestyle Tour, както и на FIS Skier X World Cup – световната купа по ски крос. Вал Торенс е най-посещаваният ски курорт във Франция: повече от 70% от посетителите са чужденци. За феновете на фрирайда: има страхотни места за истинско backcountry каране, които ще споделим с готовите за такъв тип емоции. На само 60км от градчето е емблематичният за фрирайъридте курорт La Grave.

 

 

 

Коментирай