logo

Исландия отворя нов луксозен спа център

Исландия отворя нов луксозен спа център

Цените на билетите за достъп до лагуната започват от около 45 долара за един гост

През 2014 г., докато исландски екип копае 4.6-километровия тунел Vaðlaheiðargöng между Акюрейри и Хусавик в Северна Исландия, се натъква на неоткрит досега геотермален воден източник.

По това време това е нежелана изненада, възпрепятстваща строителния проект, но от ситуацията бързо произлизат иновации.

Днес това е движещата сила на нов луксозен спа център.

Туристите искат да ги снимат заради външния им вид на „вещици“, но тези жени имат интересна тактика

Предвидена да отвори врати в края на февруари или началото на март, Горската лагуна, наричана още Skógarböð Geothermal Spa, ще предложи на посетителите да се потопят в големи басейни за отдих, пълни с естествени топли води от планината Vaðlaheiði.

Докато релаксират във водата, гостите ще се насладят на зашеметяващата атмосфера на брезите и боровете на гората Vaðlaskógur, заедно с гледката към фиорда Eyja и град Акурейри. Най-хубавото е, че тази област на Исландия е  известна с доста умерен климат, посочва T+L.

Спа центърът разполага с един басейн с площ около 530 квадратни метра, плюс друг - 52-метров с по-топла вода, както и студен басейн, два бара във водата, сауна, тиха стая и съблекалня за 200 посетители.

Ще има също така станции за зареждане на електрически автомобили и велосипеди, както и ресторант, който ще сервира местна бира и вино - с кът за хранене край огнището, изпълнен с естествено дърво, за да предава духа на околната гора.

Скъпо е и трае 32 часа – защо всички искат да се возят точно на този влак в Турция ВИДЕО

Цените на билетите за достъп до лагуната започват от около 45 долара за един гост. Пакет за двама заедно с две напитки се предлага за около 108 долара. Пакет за пет посещения пък струва около 194 долара, а този за десет - около 350 долара.

Атракцията със сигурност ще доведе повече посетители в северната част на островната държава. Спа центърът се изгражда от Basalt Architects - екипът, който стои зад Синята лагуна, разположена в близост до летището в Рейкявик, както и зад Geosea Geothermal Sea Baths в Хусавик, на около час път с кола от Акюрейри.

Харесайте  pochivka.blitz.bg  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай