logo

Защо всички искат да легнат на солените островчета в луксозния оазис Ейн Бокек

Защо всички искат да легнат на солените островчета в луксозния оазис Ейн Бокек

Големият пясъчен плаж има спасители и предлага безплатни удобства

Безплатен за посетители, този плаж в Южен Израел се намира на 430 метра под морското равнище, което го прави най-ниското място на Земята.

Известен със своите богати на минреални солени води, плажът Ейн Бокек на западните брегове на Мъртво море е любимо място за търсачите на уелнес почивка и лечебно плуване.

Не е за вярване, че туристите ходят на края на света, за да се топнат в тази гореща вода

След тоталното преобразяване през последните години, курортният град Ейн Бокек е вероятно най-доброто място за плаж в израелската част на Мъртво море, съобщава „Евронюз“. По това време на годината температурата на водата е около 28 градуса по Целзий.

Големият пясъчен плаж има спасители и предлага безплатни удобства, включително заслони от слънцето, съблекални, душове на открито, тоалетни, павирана алея и осветление през нощта.

Сините води на Мъртво море имат солена концентрация от 34%, което е 10 пъти повече от водата в океана. Когато солта се събира, тя създава уникални солни образувания, на които плажуващите могат да се излегнат и да си пият коктейла, заобиколени от водата.

Ако не ви е достатъчно да се потопите в тези лековити води, курортът на брега предлага минерални СПА центрове, където ще ви поглезят подобаващо.

До обществения плаж в Ейн Бокек се стига с автобуси, които тръгват по няколко пъти на ден от центъра на Ерусалим.

7 факта за Мъртво море, в което никой не може да потъне

Ейн Букек е оазис, заобиколен от пустинни гледки. Отвъд курорта ще видите високи скали без растителност, огрявани от безмилостно горещото слънце.

На 3 км южно се намира изворът с гореща вода Зоар, който е много богат на сяра и помага при мускулни и ставни заболявания, както и при алергии.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай