logo

Не гледайте от тях! Тези туристи са направили ужасни неща и вече не ги чакат с „добре дошли“ СНИМКИ (1 част)

Не гледайте от тях! Тези туристи са направили ужасни неща и вече не ги чакат с „добре дошли“ СНИМКИ (1 част)

Макар че вие вероятно сте съвестни пътешественици, истината е, че много хора не са

За всеки, който има възможност да го направи, пътуването и опознаването на други части на света е удивително преживяване. Освен че можете да разгледате забележителности, които ги няма никъде другаде, можете да се окажете пленени и от местната култура.

В крайна сметка скъпите спомени за вкус или песен са също толкова важни, колкото и уловените от камерата кадри.

За нещастие, нещо, което със сигурност можете да заснемете с камерата, е непристойното поведение на спътниците си. И макар че вие вероятно сте съвестни пътешественици, истината е, че много хора не са.

Имаме си „блестящите“ родни примери с драскането на мемориала в Хирошима и Хеопсовата пирамида с „гордото" „Локо СФ“. Разбира се, ние не сме единствените вандали и невъзпитани туристи на света.

Тези СНИМКИ на световни забележителности са невъзможни за постване в Инстаграм

Прилагаме нагледни доказателства за това:

1. Този византийски стенопис се е запазил в отдалечен манастир в продължение на 1000 години, но за някого това не е от значение. Очевидно този някой е видял това уникално произведение като идеалното място да издраска своето „послание“.

2. Имайки предвид посоката, в която са тръгнали, тези хора няма как да се пропуснали знака, но въпреки това са решили да го пренебрегнат. А той гласи „Моля, не се изкачвайте. Казваме го ние – анангу, традиционните собственици. Улуру е свещена за нашата култура. Това е място за велико познание. Според нашите традиции, изкачването ѝ не е позволено“.

3. Винаги има риск, когато извършвате престъпление. Но защо го увеличавате, извършвайки го в чужда държава?

Този турист от Франция с последни сили се добрал до посолството на страна си, след като задигнал телефон в Патая, Тайланд. Това, както се вижда, не му помогнало да се спаси.

4. Хората посещават концлагера Аушвиц по различни причини, но това да се правиш на идиот не би трябвало да е една от тях. Въпреки това има много посетители, които се държат нелепо на това мрачно и тъжно място, за които вече сме ви разказвали в pochivka.blitz.bg!

Към тях добавяме и безумните филтри по снимките, на фона на сградите, където са умирали хора.

5. Плацикането в този фонтан в Рим не е най-добрата идея. Макар че е разбираемо, когато градусите скочат. Само че не се изненадвайте, ако ви одрусат със солена глоба.

6. Тук не е съвсем ясно каква е била идеята, но е можело да има трагичен завършек.

Този мъж се изкачил в затвореното помещение на животните в зоопарка на Копенхаген и започнал да посяда тук-там. Не след дълго слоновете се изнервили и той бил предупреден да се махне преди да започнат да го виждат като заплаха.

Той се подчинил и излязъл с разпрени ръце, но все още не е ясно защо изобщо се е стигнало до там.

7. Без да е ясно къде точно са тези руини, не се знае дали е разрешено човек да се разхожда сред тях или не. Независимо от това поведението на този човек е напълно неприемливо.

Забавни СНИМКИ с наказания на паркирали неправилно наглеци

Защо ли? Ами защото той се изправя и си вдига гащите, след като се и е облекчил голямата нужда.

8. Разбираемо, етикетът при посещение на храм в Япония се съблюдава много сериозно. Едва ли, обаче, има по-лош начин от този той да се наруши.

Ето какво гласи надписът: „Ново дъно. Китайски туристи пиша проклятия в японски храмове, молейки се за смъртта на хората, подкрепящи независимостта на Хонконг и Тайван, и техните семейства. Пълна липса на възпитание“.

9. Басейнът Морнинг Глори в парка Йелоустоун е известен със съвършения си син цвят. Вече не е така.

Този нов синьо-зелен цвят е резултат от хвърлянето на боклуци в него и запушването на естествените му отходни пътища, което създава условия за размножаване на водорасли.

10. Този човек може да е имал добри намерения, но със сигурност ще съжалява за стореното. След като чайките го нападнат докато ги храни, ще разбере защо.

А дори и да не разбере, всеки човек на плажа, опитващ се да хапне нещо, ще разбере колко е неприятна срещата с една-две агресивни чайки.

11. Вярно е, че пътуването със самолет може да бъде изтощително, но този човек е избрал възможно най-лошото място да си почине.

Това са седалки с приоритет – за хора със затруднения, бременни, възрастни. А този тип си е полегнал на цели четири от тях.

На всичко отгоре прави това в Тайланд, където тези места са запазени и за будистки монаси.

12. Не е изненада, че този собственик в Гърция не харесва новаторските методи за поливане на растения.

„Г-н турист, моля не пикай в саксията ми. Благодаря и майната ти“.

13. Освен че ходенето по този свод е много невъзпитано, всъщност е и много опасно.

Първо, сводът е изграден от пясъчна скала, която е много деликатна, особено след дъжд. Второ, до единия ѝ край има скала. Така че хората буквално рискуват живота си.

14. Тази постъпка е вредна за кактусите. И не виждаме с какво би направила нечие пътуване по-хубаво.

Независимо колко е вълнуващо да си млад и влюбен, винаги има начин да го изразиш без да нараняваш природните красоти.

15. Когато сте на плаж и ви си налага да сменяте бебешки пелени, ваше задължение е да ги изхвърляте на съответните места.

Тази жена, обаче, е хваната да ги заравя в пясъка на известния плаж Боракай.

16. Да видиш диво животно в национален парк е вълнуващо, но това не е зоокът, където може да ги галиш. Снимай отдалеч, но ги пипай. Иначе в най-добрия случай може да изглеждаш като тъп турист, а в най-лошия – да си мъртъв.

17. Тези хора буквално убили бебе делфин заради селфи.

18. Дори и да не си вярващ, обикновено не обиждаш тези, които изповядват дадена религия. Освен ако не си някой от тази двойка туристи на Бали, които мислят, че е много забавно си пляскат задниците със светена вода от свещено място.

19. Тази снимка е направена във Венеция. Въпреки че е ясно, че надписът „Благодаря ви, туристи“ е още един боклук в купчината, все пак посланието не може да бъде пропуснато.

20. Модата с оставянето на „любовни катинари“ започва да става досадна и хората не гледат много къде ги поставят.

Островите, на които жените имат само по един сутиен

Обувката на тази снимка е част от мемориал в Будапеща на брега на Дунав. На това място хиляди хора са били екзекутирани през Втората световна война, след като първо ги накарали да си свалят обувките.

Изцепките на туристите не спират дотук. Галерията ни с непристойни постъпки, които е хубаво да служат за пример какво не трябва да се прави, е доста дълга.

Очаквайте в pochivka.blitz.bg втора част от тази стряскаща колекция!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай