logo

Трикове, с които безплатно ще се наместите на по-добро място в самолета

Трикове, с които безплатно ще се наместите на по-добро място в самолета

Ако се регистрирате късно – с Ryanair това е възможно до два часа преди заминаването, имате голям шанс да седнете безплатно на седалка до аварийния изход, където обикновено има повече място за краката

При нискотарифните авиокомпании местата се разпределят на случаен принцип, ако не направите резервация срещу допълнително заплащане. Но има няколко трика, с които може да седнете на хубаво място.

Настанете се по-късно

При нискотарифни авиокомпании, като например Ryanair, има смисъл да се регистрирате много късно. Защо? Защото в най-добрия случай всички лоши места вече са заети. Уж добрите места, като тези на аварийния изход или на първия ред, са твърде скъпи за мнозина и са последните, които се разпределят от авиокомпаниите.

Ако се регистрирате късно – с Ryanair това е възможно до два часа преди заминаването, имате голям шанс да седнете безплатно на седалка до аварийния изход, където обикновено има повече място за краката.

Мистериозното езеро Соболхо, където изчезват хора и животни

Качете се последен на самолета

Има и друг начин да стигнете до едно от най-желаните места в самолета, но методът не е толкова сигурен. Ако се качите последен, може да намерите някое хубаво място празно и да го заемете, дори на билета да пише друго. Това е малко смело, но работи, ако самолетът не е пълен.

Просто попитайте приятелски

Предпочитанията могат да бъдат много различни, когато става въпрос за места за сядане. Тъй като резервациите на места с нискотарифни авиокомпании обикновено се таксуват, гарантирано ще има много пътници, които са се отказали от тях и са получили случайно място.

А това, което някои намират за недостатък, може да бъде плюс за други, като например близостта до тоалетните. Така че просто попитайте дружелюбни спътници дали искат да се размените.

Чипекве – чудовището, което яде хипопотамите в конгоанска гора, голяма колкото Франция

Резервирайте заедно

Вярно е, че резервирането на място струва нещо, но опитът показва, че ако закупите два (или повече) самолетни билета наведнъж, в зависимост от нискотарифната авиокомпания, ще ви бъдат разпределени места едно до друго, въпреки случайния принцип. По този начин може да не седите винаги непосредствено един до друг, но поне наблизо.

Това означава, че ако пътувате с приятели, трябва да резервирате билетите заедно. Има обаче авиокомпании, които се случва по-често двойки, семейства или групи, които са резервирали заедно, да седят отделно в самолета.  Очевидно с тази политика подканят пътниците да направят резервация срещу заплащане.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай