logo

5 безумни закона в Швейцария, които втрещяват и местните

5 безумни закона в Швейцария, които втрещяват и местните

Тази безупречна европейска държава е еталон за богатство и спокойствие, примесено с чудна и пъстра природа

Швейцария е раят на земята. Или поне така смятат много хора. Тази безупречна европейска държава е еталон за богатство и спокойствие, примесено с чудна и пъстра природа.

Швейцария се слави не само с чистия си въздух, но и с отлични ски курорти и световно известни банки, където едни от най-богатите хора в света държат голяма част от парите си. 

Има обаче няколко закона в Швейцария, които са странни дори за местното население. 

Вижте кои са те: 

Мъжете трябва да ходят по малка нужда седнали

Повечето други мъже ще бъдат изненадани от такова странно правило. В крайна сметка, не всеки обича да прави това, докато седи. Въпреки това, в Швейцария се смята, че да уринираш прав е нехигиенично. Случайното напръскване е неприемливо в тази страна.

Въпреки че момчетата имат право да стоят в обществена тоалетна по време на този процес, е строго забранено да правят това у дома. Нашият човек веднага повдига въпроса: как правителството узнава за това? Трудно ни е да обясним такъв закон. Швейцарските лекари обаче препоръчват мъжете да уринират само, докато седят.

6 места, на които не бива да ходите след 35-годишна възраст

Категорично е забранено пускането на водата след 22:00 часа в жилищните сгради

Този закон предполага ограничения само в онези къщи, където има лоша звукоизолация. Всъщност нашите небрежни съседи трябва да се учат от отговорните швейцарци. Те се уважават взаимно и се опитват да бъдат тихи от 22:00 до 6:00. Затова не се къпят през това време и дори не мият тоалетната.

Въпреки това местните жители, които са се сдобили с модерни тихи санитарни тела или подобрена звукоизолация на апартамента, могат леко да „нарушат“ това правило. Основното е да живеете в мир със съседите и да се държите спокойно, в противен случай ще получите глоба.

Невероятни градове, наподобяващи Венеция, които си заслужава да посетите СНИМКИ

По закон евтаназията е разрешена

Това е доста деликатна тема за всички, но за повечето чужденци е трудно да разберат как могат официално да отнемат живота си, като при това платят прилична сума пари. Мненията на различните хора се различават в зависимост от личните обстоятелства, но ключовият фактор тук е, че само добре финансово осигурено лице може да извърши подобна процедура.

Малките деца се водят като кучета в планинските райони

Нашите грижовни майки ще бъдат ужасени от такъв закон. Въпреки това швейцарците го спазват много стриктно. В края на краищата те често се намират в подобни местности. Правителството на Швейцария казва, че тази предпазна мярка е помогнала на много родители да спасят децата си. Може би при туризъм в планината тази идея не е толкова лоша.

Искате да ловите риба – трябва ви лиценз

Рибарите ще бъдат много изненадани, ако трябва да преминат през 9 специални урока и да получат сертификат-разрешение, преди да тръгнат за риболов. Но в Швейцария този закон няма да изненада никого, местните хора се учат правилно да изваждат рибата от куката, за да не ѝ се навреди. Може би са научени на някои други тайни знания, но това може да се обсъжда само лично.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Васил

Васил 06.07.2022 18:04

Не виждам никакво безумие в тези закони.Зап съжаление,никога няма да станем швейцарци,след като не спазваме и най-елементарните закони,които са създадени за наше добро.

Джeнgъp

Джeнgъp 06.07.2022 20:41

За пикането съм съгласен,но за cpaнemo не е казано как да става!?!?

Фантомас

Фантомас 07.07.2022 21:57

Разбира се че срането не е упоменато. То логично че трябва да сереш прав защото пикаеш клекнал