logo

Падна голяма тайна за секретните спални на стюардесите

Падна голяма тайна за секретните спални на стюардесите

Чудили ли сте се някога къде спят кабинният екипаж и пилотите по време на дълги полети?

Чудили ли сте се някога къде спят кабинният екипаж и пилотите по време на дълги полети? По закон смяната им не може да продължи повече от 12 часа, те са длъжни да си намират време за почивка.

Оказва се, че самолетите имат истински спални за това, макар и много малки. Няма почти никакъв шанс да разберете къде се намират, освен ако няма кой да ви разкрие тази тайна. 

Помещенията на стюардите и пилотите не е между тези на пътниците, а е специално обособена част. По нея се стига и по специален начин. 

Не всички лайнери разполагат с такива помещения, защото някои са твърде тесни (Airbus A320 / A321, Boeing 737) и повечето самолети с широко тяло (Airbus A330 / A350, Boeing 767/777), както и в Superjet.

Има спални в повечето Boeing 747, 787 Dreamliners и Airbus A380, някои Boeing 777. В Boeing 747 и 787 спалното отделение е разположено в задната част на кабината, а в Boeing 777 е отпред, над бизнес класата, стълбите към него са маскирани като багажник.

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

Спалните са дълги и тесни ниши по протежение на прохода, същите като местата за спане в трюмовете на кораби. Пилотите също имат спални, разположени над пилотската им кабина.

Те са по-удобни - оборудвани са с фотьойли, както в бизнес класа, лични места за спане и тоалетна.

Така че не се изненадвайте, че закуската по време на полет се носи от някои хора, а вечерята от други, и че членовете на екипажа винаги изглеждат свежи и отпочинали.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!