В най-депресиращият град в света е студено през 280 дни годишно, а бури вилнеят през 130

В най-депресиращият град в света е студено през 280 дни годишно, а бури вилнеят през 130

Освен това Норилск е и сред най-замърсените градове в света

Норилск е един от най-студените, замърсени и най-депресиращи градове в света, с около 175 000 души. Малко са градовете с толкова тъмни и студени зими, както в руския град Норилск, където жителите не виждат слънцето до средата на януари.

Това е "най-песимистичният" град в света!

Това е един от най-студените градове в света и неговите жители през зимата се борят със студа, който може да достигне 55 градуса под нулата.

Студеният период трае 280 дни в годината, а силните бури продължават средно около 130 дни. Няма пътища, водещи до него, до тук може да се стигне само със самолет, кораб или лодка.

За щастие кацането в Норилск не е толкова опасно, колкото звучи. По Сталинско време до града е имало път, известен като „пътят на смъртта“.

Шокиращи истини за живота на корейците

Автобусите често се разпадат по време на бури, но резервните превозни средства винаги са готови, за да могат гражданите да бъдат евакуирани навреме, без страх да замръзнат на пътя. Осем до девет месеца в годината градът е покрит със сняг, а „синдромът на полярната нощ“, тоест тъмнината, която продължава два месеца, е честа причина за безпокойство, тревожност, безсъние и депресия.

Норийск се намира над Северния полярен кръг и е дом на най-голямата металургична компания, която освобождава огромен замърсен материал във въздуха в рамките на 30-километров кръг. Градът се намира върху едно от най-големите находища на никел, платина и паладий, което го прави един от най-богатите градове в Русия.


Някога там са работили затворници от Гулаг, а днес персоналът е много сериозно заплатен.

Въпреки замърсяването, студа и депресията, които са доста често срещани, Норилск има голям театър, множество кафенета и множество места, където жителите търсят „подслон“ от мрака и зимата. Когато температурите са по-високи, те използват всяка възможност да излязат от къщата и да празнуват края на вечния мрак през януари, като се къпят в езерото.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай