logo

Не ходете там: 5 места в Анталия, които ще ви разочароват

Не ходете там: 5 места в Анталия, които ще ви разочароват

Съставихме антирейтинг от пет места - квартали, развлекателни и търговски центрове, атракции, запознаването с които можете спокойно да пропуснете

Във всеки популярен курорт има места, за които очевидно не си струва да харчите време и пари, и Анталия не е изключение в този смисъл.

Съставихме антирейтинг от пет места - квартали, развлекателни и търговски центрове, атракции, запознаването с които можете спокойно да пропуснете.

5. Dolphin Aqua Land

Тази институция, предназначена (на теория), за да угоди на деца и възрастни, получи много противоречиви отзиви. Някои пътници хвалят артистите на делфинариума (прочетете - делфини и тюлени), други твърдят, че програмата не е достатъчно интересна и твърде кратка. Други недостатъци на Dolphin Aqua Land  - затваря рано, пързалките в района на водния парк са стари, няма достатъчно сенки и "чийзкейкове" за всички и цените - откъде идват тези цени?

4. Antalium Premium Mall

Авторите на много отзиви са съгласни със следното: Antalium Premium Mall ( извън сайта ) - подобен на дворец, покрит с купол, красиво осветен - е добър само на външен вид. 

А вие знаехте ли? Китно градче и планина в Италия носят името на страната ни СНИМКИ

3. Аквариум в Анталия

Antalya Aquarium всяка година получава все повече и повече оценки под средното. Основна присъда: "не е достатъчно голям". Туристите се оплакват от мръсни и празни аквариуми, твърде висока цена с доста оскъден „спектър“ от видове риби, огромни тълпи и кофти условия: например много хора трябва да гледат популярното „събитие“ за хранене на акули зад гърба на други хора.

2. Околии Йешилдере, Гебизли, Шарампол

Тези микрорайони на курорта Анталия оглавяват списъците на най-необлагодетелстваните, докато някои европейци несъзнателно се заселват в тях - жилищата там са болезнено евтини. Именно те по-късно разказват, че тук дерибействат наркодилъри и крадци, нощем има шумни битки, на които идва полицията, провеждат се специфични празници и ритуали. Факт е, че в микрорайоните Ешилдере, Гебизли, Шарампол цигани, бежанци, нелегални имигранти и просто унищожени граждани се заселват в цели кланове.

Защо не трябва да снимате Айфеловата кула през нощта?

1. Плаж Клеопатра

Много рекламирано място (GPS координати: 36.553534, 31.972280), което ужасно ще ви загуби времето, ако го разгледате по-внимателно. Първият минус са каменните плочи, обрасли с водорасли на входа на водата. Второто е платената тоалетна. Третото е рязкото увеличаване на дълбочината веднага след чиниите. И накрая, пясъкът не е толкова шик там, както се казва.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай